CASTELLS DE CATALUNYA

Els castells de Catalunya són avui un record nostàlgic del nostre pasat, concretament de la història medieval; l’èpic i romàntic període de la formació de Catalunya, d’allò que avui som.

Èpic  i romàntic són dos adjectius simpàtics amb un aire nostàlgic per deixar de banda la realitat que hi ha darrera del castell, poder, ambició, feudalisme, lluites i injustíces per dir alguns exemples i quedar-nos en la magia que aquestes construccions dalt de turnos amb grans vistes, destins de belles excursions, ens ofereixen avui.

Catalunya, encara que no ho sembli, és un país de castells. Més de 100 castells, o millor dit les seves restes, omplen el paisatge de Catalunya brindant-nos amb belles postals fotogèniques. Els castells i les esglésies són els grans elements de la Catalunya medieval, concretament la Catalunya Vella, juntament amb la masia l’altre gran patrimoni de la Catalunya de pagès i les esglésies, concretament romàniques!. Aquests tres elements han configurat el que és avui Catalunya.

Amb aquestes  excursións, coneixerem no tants sols un racó de Catalunya, nous paisatges, sinó que ens endisarem en la nostra història concretament la del castell i el seu entorn o comtat. Caminem pels orígens de Catalunya, quan els castells, juntament amb les esglésies i les masies,  configuraven el nostre paisatge i van estructurar els diferents comtats catalans que avançaven cap al sud abans d’esdevenir Catalunya.  Vegeu calendari activitats i sabreu quin és el castell de la propera excursió

Consulta l’agenda d’activitats

Més informació i consultes a:  excursionsigps@hotmail.com

Deixa un comentari